Skip to content

Rakennuttamisen ja sopimustekniikan perusteet 15 (RASO) -koulutusohjelma 2025

Rakennuttamisen ja sopimustekniikan perusteet 15 (RASO)

 

Koulutusohjelmassa käydään läpi rakennuttamisen prosessia, sopimustekniikan perusteita ja keskeistä lainsäädäntöä.

Koulutuksen aikana saat kokonaiskuvan rakennushankkeen kulusta, hankkeen eri vaiheista ja osapuolten vastuista, tehtävistä ja velvoitteista. Koulutuksen tavoitteena on antaa rakennuttamisen perustaidot henkilöille, joilla ei ole juurikaan kokemusta rakennushankkeen tilaamisesta/rakennuttamisesta. Osallistujalla on hyvä olla muutaman vuoden kokemus kiinteistö- ja rakentamisalalta.

Ajankohta: 20.3.-4.6.2025
Lisätietoja ja koulutukseen hakeutuminen: www.kiinko.fi/A201020

Sisältö:

 • Rakentamisen toimintakenttä ja lainsäädäntö
 • Rakennushankkeen kulku ja sopimukset
 • Rakennushankkeen toteutus ja käyttöönotto, loppuselvitykset

Koulutuksessa käytäviä aihealueita:

 • Rakennuttamisprosessin kokonaiskuva ja vastuut
 • Sopimustekniikka, KSE ja YSE
 • Toteutusmuodot
 • Urakoiden kilpailutukset ja sopimukset
 • Viestintä
 • Aikataulun hallinta
 • Kustannusten hallinta
 • Työturvallisuus
 • Rakentamislaki

Koulutus järjestetään pääasiassa hybriditoteutuksena, jolloin osallistuja voi valita, osallistuuko koulutustilassa vai etäyhteyksin. Koulutuksessa on myös muutamia puolenpäivän etätoteutuspäiviä.

Koulutuspäivien kesto on n. klo 9.00-16.00. Koulutuksen aikana osallistuja tekee koulutuspäivien aiheisiin liittyviä oppimistehtäviä.

Koulutus on valtion tukemaa ammatillista lisäkoulutusta, jonka osallistumismaksun suuruus on 1900 euroa.

Kohderyhmä

Koulutusohjelma on suunnattu tilaamisen ja rakennuttamisen parissa toimiville sekä tehtäviin siirtyville. Koulutus sopii kaikille, jotka ovat mukana rakennushankkeissa ja haluavat saada kokonaiskuvan hankkeen kulusta. Ohjelma on suunnattu sekä julkisen että yksityisen sektorin toimijoille.

Ota yhteyttä

Mila Pallassalo, koulutussuunnittelija, puh. 040 412 3244, mila.pallassalo@kiinko.fi

Osallistujien kokemuksia koulutuksesta

Keväällä 2021 koulutuksen suoritti Johanna Kuivanen SRV:ltä ”Työskentelen SRV Rakennus Oy:n palveluksessa projekti-insinöörinä. Toimipisteeni on Tampereella, jossa työskentelen rakennuttamisen tiimissä. Hankkeeni ovat pääosin perustajaurakkakohteita ja työnkuvani on monipuolien: rakennuttamista, suunnittelunohjausta, sopimusten laadintaa, ennakkomarkkinointi- ja myyntiaineistojen valmistelua, vuositarkastuksia, eri vaiheiden koordinointia, asiakaspalvelua jne.

Pyrin kehittämään itseäni työssäni koko ajan ja valitsin koulutuksen, koska arvelin saavani siellä hyvät perustiedot rakennuttamisen prosessista, hankkeen eri vaiheista ja sopimustekniikan perusteista. Koulutuksen sisältö vastasi hyvin koulutusesitteen kuvausta ja luennoitsijat olivat ammattitaitoisia. Myös etätoteutus toimi mainiosti ja pienryhmätehtävät katkaisivat mukavasti luentoja ja pakottivat pohtimaan käsiteltäviä asioita myös itse. Koulutus vahvisti mukavasti jo työssä oppimiani asioita ja antoi lisäksi hyviä uusia näkökulmia ja pohdittavaa.”

Keväällä 2022 koulutukseen osallistui Ville Jalkanen Ramboll CM Oy:ltä. ”Tehtävänkuvani käsittää LVI-asiantuntijan /-valvojan työt, rakennuttamisen yksikössämme. Työpäiväni koostuvat sopivan vaihtelevista tehtävistä, aina asiakkaasta ja työmaasta riippuen. Pidän työni monipuolisesta tehtävätarjonnasta ja asiakaskunnasta.

Koska työni käsittää rakennuttamista monelta eri kantilta, halusin tällä koulutuksella saada johdonmukaisen perusopin aiheeseen. Ei ole tavatonta missään työssä, että ”joutuu” opettelemaan käytännön kautta ja epäjohdonmukaisessa järjestyksessä eri asioita, joten tällainen peruskurssi on minusta hyödyllinen. Vaikka vähän enemmänkin jo rakennuttamista työssään tehneelle. Sen yhteensovitus työni kanssa sujui ongelmitta, kiitos etäosallistumismahdollisuuden. Pienryhmätehtäviä olisi voinut mielestäni olla jopa hieman enemmän, mutta tarjolla ollut määräkin oli jo ihan ok. Kaikkinensa kurssi oli positiivinen ja tulevia töitäni edesauttava kokemus.”

Tiedossa kasvua.

Kiinteistöalan Koulutuskeskus Oy ja Kiinteistöalan Koulutussäätiö Kiinko on viimeisintä tietoa tarjoava koulutuskumppani. Vahvista asiantuntijuuttasi!

Jaa tämä sivu: