Skip to content

Osallistujien kokemuksia ja kertomuksia

Lue osallistujien kokemuksia ja kertomuksia rakennuttamisen koulutuksistamme. Miten he ovat vahvistaneet ammattitaitoansa ja mitä koulutus on heille antanut? Miten he ovat löytäneet oman opiskelupolkunsa meillä Kiinkossa? Tutustu ja hanki ideoita koko työurasi ajan kestävään itsesi kehittämiseen! 

Rakennuttamisen johtaminen (RAPS), talo- ja infrarakentaminen

 Pekka Latvala, Rovaniemen kaupungin Tilapalvelukeskuksen tilapalvelupäällikkö

”Toimin Rovaniemen kaupungin Tilapalvelukeskuksessa tilapalvelupäällikkönä. Tehtävämme on järjestää tilat kaupungin omien palveluiden tuottamista varten, ja meillä on erityisen paljon työtä vanhan rakennuskantamme ylläpidossa ja korjauksessa. Tavoitteenamme on varmistaa, että rakennuksemme kestävät mahdollisimman pitkään ja palvelevat kaupunkilaisia parhaalla mahdollisella tavalla.

Olen toiminut rakennuttamistehtävissä tilaajan roolissa jo vuodesta 2011. Osallistuin RAPS -koulutukseen syksyllä 2021 päivittääkseni rakennuttamisosaamistani. Koulutus oli erinomainen tilaisuus oppia uutta ja tavata muita alan ammattilaisia. Opin paljon uusia asioita, ja koulutus antoi minulle uutta energiaa ja innostusta työhöni.

Koulutus oli erinomaisesti järjestetty, ja erityisesti hybriditoteutus mahdollisti osallistumisen myös etänä. Itse osallistuin kahteen jaksoon paikan päällä, ja se mahdollisti erinomaisesti sosiaalisen kanssakäymisen muiden osallistujien kanssa. Koulutusohjelman vaatimuksiin kuului tutkielman laadinta, joka vei aikaa, mutta ”pakotti” minut perehtymään aiheeseen syvällisesti. Tutkielman aiheeksi valikoitui jo ennalta ajankohtainen aihe, josta oli konkreettista hyötyä omassa työssä, kun joutui oikeasti perehtymään aiheeseen.

Suosittelen RAPS-koulutusta kaikille RAP-koulutuksen käyneille. Koulutuksen ansiosta pysyy ajan tasalla siitä, mitä alalla tapahtuu, ja on mahdollisuus tavata muita alan ammattilaisia. Alustukset olivat mielenkiintoisia, ja erityisesti keskustelut ja ajatustenvaihto muiden osallistujien kanssa olivat antoisia.

Koulutuksen järjestelyt olivat erinomaiset, ja kysymyksiin sai aina heti vastauksen. Kokonaisuutena koulutus oli erittäin antoisa kokemus, joka auttoi minua kehittymään ammatillisesti ja henkilökohtaisesti. Kiitos RAPS-koulutuksen, olen entistä valmiimpi kohtaamaan uusia haasteita.” 


Toni Astala, Suomen Punaisen Ristin Veripalvelun kiinteistö- ja turvallisuuspäällikkö 

Toni Astala on yksi Kiinkon ahkerimmista opiskelijoista. Astala suositti ensimmäisen tutkintonsa Kiinkossa jo vuonna 2003. Ennen Rakennuttamisen johtaminen (RAPS) -koulutukseen osallistumista syksyllä 2018 Astala suoritti Kiinteistöliiketoiminnan johtamisen koulutuksen (PGP).

”Tuhannesta näiden koulutusten suorittajasta, tähän mennessä vain 21 on suorittanut molemmat, RAPSin ja PGP:n. Voi siis sanoa, että minulla on intoa ja kiinnostusta oppia koko ajan lisää sekä suorittaa tutkintoja, ja suosittelen Kiinkoa kaikille.” Tähän mennessä kymmenen Kiinkon koulutusta ja seminaaria suorittanut Astala on saanut erinomaisesta opintomenestyksestään kaksi stipendiä. Kiinteistö- ja turvallisuuspäällikkönä toimiessaan hän hyödyntää koulutusten antia arjessaan. 

”Vastaamme koko Suomen terveydenhuollon verihuollosta ja meillä on paljon korjaushankkeita. Kun asiat ovat omissa käsissä, tarvitaan vähemmän konsultteja ja on helpompi kertoa esimerkiksi urakoitsijalle toiveet. Tällä hetkellä meillä on meneillään toimitilahanke, jossa toimin projektipäällikkönä. Koko pääkonttori ja noin 300 henkilöä suunnittelee muuttoa uudisrakennukseen Vantaan Vehkalaan

RAPSissa tein tutkielman rakennuttamisen haasteista toiminnassa olevassa, kriittisiä toimintoja omaavassa Veripalvelun kiinteistössä. 

Olen saanut Kiinkon koulutuksista paljon kontakteja, vaihdamme välillä viestejä, sparrailemme, tai pyydämme toisiltamme tarjouksia. Toki tutkintojen eteen pitää nähdä vaivaa, mutta hyöty on kiistaton”.

Rakennuttamisen ja sopimustekniikan perusteet

Johanna Kuivanen, SRV Rakennus Oy:n projekti-insinööri

”Toimipisteeni on Tampereella, jossa työskentelen rakennuttamisen tiimissä. Hankkeeni ovat pääosin perustajaurakkakohteita ja työnkuvani on monipuolinen: rakennuttamista, suunnittelunohjausta, sopimusten laadintaa, ennakkomarkkinointi- ja myyntiaineistojen valmistelua, vuositarkastuksia, eri vaiheiden koordinointia, asiakaspalvelua jne. Pyrin kehittämään itseäni työssäni koko ajan ja valitsin Rakennuttamisen ja sopimustekniikan perusteet -koulutuksen, koska arvelin saavani siellä hyvät perustiedot rakennuttamisen prosessista, hankkeen eri vaiheista ja sopimustekniikan perusteista.”

Kuivanen osallistui koulutukseen keväällä 2021. ”Koulutuksen sisältö vastasi hyvin koulutusesitteen kuvausta ja luennoitsijat olivat ammattitaitoisia. Myös etätoteutus toimi mainiosti ja pienryhmätehtävät katkaisivat mukavasti luentoja ja pakottivat pohtimaan käsiteltäviä asioita myös itse. Koulutus vahvisti mukavasti jo työssä oppimiani asioita ja antoi lisäksi hyviä uusia näkökulmia ja pohdittavaa.”

Ville Jalkanen, Ramboll CM Oy:n LVI-asiantuntija/-valvoja

”Tehtävänkuvani käsittää LVI-asiantuntijan /-valvojan työt, rakennuttamisen yksikössämme. Työpäiväni koostuvat sopivan vaihtelevista tehtävistä, aina asiakkaasta ja työmaasta riippuen. Pidän työni monipuolisesta tehtävätarjonnasta ja asiakaskunnasta.

Koska työni käsittää rakennuttamista monelta eri kantilta, halusin keväällä 2022 Rakennuttamisen ja sopimustekniikan perusteet -koulutuksella saada johdonmukaisen perusopin aiheeseen. Ei ole tavatonta missään työssä, että ”joutuu” opettelemaan käytännön kautta ja epäjohdonmukaisessa järjestyksessä eri asioita, joten tällainen peruskurssi on minusta hyödyllinen. Vaikka vähän enemmänkin jo rakennuttamista työssään tehneelle. Sen yhteensovitus työni kanssa sujui ongelmitta, kiitos etäosallistumismahdollisuuden. Pienryhmätehtäviä olisi voinut mielestäni olla jopa hieman enemmän, mutta tarjolla ollut määräkin oli jo ihan ok. Kaikkinensa kurssi oli positiivinen ja tulevia töitäni edesauttava kokemus.”

Jaa tämä sivu: