Skip to content

Osallistujien kokemuksia ja kertomuksia

Lue ja tutustu

Rakennuttamisen johtaminen RAPS ja muita rakennuttamisen koulutuksia

Lue osallistujien kokemuksia ja kertomuksia rakennuttamisen koulutuksistamme. Miten he ovat vahvistaneet ammattitaitoansa ja mitä koulutus on heille antanut? Miten he ovat löytäneet oman opiskelupolkunsa meillä Kiinkossa? Tutustu ja hanki ideoita koko työurasi ajan kestävään itsesi kehittämiseen! 


Toni Astala, Suomen Punaisen Ristin Veripalvelun kiinteistö- ja turvallisuuspäällikkö 

on yksi Kiinkon ahkerimmista opiskelijoista. Jo vuonna 2003 ensimmäisen Kiinkon tutkintonsa suorittanut Toni Astala sai vuonna 2019 todistuksen Rakennuttamisen johtamisen koulutuksesta (RAPS). Sitä ennen hän suoritti Kiinteistöliiketoiminnan johtamisen koulutuksen (PGP). Tuhannesta näiden koulutusten suorittajasta vain 21 on suorittanut molemmat. Voi siis sanoa, että minulla on intoa ja kiinnostusta oppia koko ajan lisää sekä suorittaa tutkintoja, ja suosittelen Kiinkoa kaikille. Tähän mennessä kymmenen Kiinkon koulutusta ja seminaaria suorittanut Astala on saanut erinomaisesta opintomenestyksestään kaksi stipendiä. Kiinteistö- ja turvallisuuspäällikkönä toimiessaan hän hyödyntää koulutusten antia arjessaan. 

”Vastaamme koko Suomen terveydenhuollon verihuollosta ja meillä on paljon korjaushankkeita. Kun asiat ovat omissa käsissä, tarvitaan vähemmän konsultteja ja on helpompi kertoa esimerkiksi urakoitsijalle toiveet, Astala toteaa. Tällä hetkellä meillä on meneillään toimitilahanke, jossa toimin projektipäällikkönä. Koko pääkonttori ja noin 300 henkilöä suunnittelee muuttoa uudisrakennukseen Vantaan Vehkalaan.”

”RAPSissa tein tutkielman rakennuttamisen haasteista toiminnassa olevassa, kriittisiä toimintoja omaavassa Veripalvelun kiinteistössä. Sen lisäksi, että eri tutkinnot ovat tukeneet meneillään olevia hankkeita, Astala kehuu mahdollisuutta verkostoitumiseen. ”Olen saanut Kiinkon koulutuksista paljon kontakteja, vaihdamme välillä viestejä, sparrailemme, tai pyydämme toisiltamme tarjouksia. Toki tutkintojen eteen pitää nähdä vaivaa, mutta hyöty on kiistaton”.

Rakennuttamisen ja sopimustekniikan perusteet RAPE -koulutus

Johanna Kuivanen SRV, kevät 2021

”Työskentelen projekti-insinöörinä. Toimipisteeni on Tampereella, jossa työskentelen rakennuttamisen tiimissä. Hankkeeni ovat pääosin perustajaurakkakohteita ja työnkuvani on monipuolinen: rakennuttamista, suunnittelunohjausta, sopimusten laadintaa, ennakkomarkkinointi- ja myyntiaineistojen valmistelua, vuositarkastuksia, eri vaiheiden koordinointia, asiakaspalvelua jne. Pyrin kehittämään itseäni työssäni koko ajan ja valitsin koulutuksen, koska arvelin saavani siellä hyvät perustiedot rakennuttamisen prosessista, hankkeen eri vaiheista ja sopimustekniikan perusteista.

Sen sisältö vastasi hyvin koulutusesitteen kuvausta ja luennoitsijat olivat ammattitaitoisia. Myös etätoteutus toimi mainiosti ja pienryhmätehtävät katkaisivat mukavasti luentoja ja pakottivat pohtimaan käsiteltäviä asioita myös itse. Koulutus vahvisti mukavasti jo työssä oppimiani asioita ja antoi lisäksi hyviä uusia näkökulmia ja pohdittavaa.”

Ville Jalkanen Ramboll CM, kevät 2022

”Tehtävänkuvani käsittää LVI-asiantuntijan /-valvojan työt, rakennuttamisen yksikössämme. Työpäiväni koostuvat sopivan vaihtelevista tehtävistä, aina asiakkaasta ja työmaasta riippuen. Pidän työni monipuolisesta tehtävätarjonnasta ja asiakaskunnasta.

Koska työni käsittää rakennuttamista monelta eri kantilta, halusin tällä koulutuksella saada johdonmukaisen perusopin aiheeseen. Ei ole tavatonta missään työssä, että ”joutuu” opettelemaan käytännön kautta ja epäjohdonmukaisessa järjestyksessä eri asioita, joten tällainen peruskurssi on minusta hyödyllinen. Vaikka vähän enemmänkin jo rakennuttamista työssään tehneelle. Sen yhteensovitus työni kanssa sujui ongelmitta, kiitos etäosallistumismahdollisuuden. Pienryhmätehtäviä olisi voinut mielestäni olla jopa hieman enemmän, mutta tarjolla ollut määräkin oli jo ihan ok. Kaikkinensa kurssi oli positiivinen ja tulevia töitäni edesauttava kokemus.”

Jaa tämä sivu: